Teknokent Creatıvehall Yarışması Başlıyor!
TEKNOKENT CREATIVEHALL YARIŞMASI BAŞLIYOR!

SAKARYA TEKNOKENT A BLOK GİRİŞ ALANI MİMARLIK ve TASARIM

FİKİR YARIŞMASI: “TEKNOKENT CREATIVEHALL” ŞARTNAMESİ

Başvuru Formu:

Yarışmanın Amacı

Teknokent Creativehall Tasarım Yarışması, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri A.Ş.’nin (Sakarya Teknokent A.Ş.) A Blok zemin katında bulunan giriş alanı için yenilikçi, teknolojik ve görselliği yüksek bir mekân yapılmasını amaçlamaktadır.

Yarışma ile Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin bilgi ve deneyimleri ile Sakarya Teknokent A Blok giriş alanı için yaratıcı ve yenilikçi mekân tasarlanması hedeflenmektedir.

Yarışmanın Şekli ve Türü

Bu yarışma; Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine açık olan bir tasarım ve mimarlık yarışmasıdır.

Adaylar yarışmaya konu olan mekânı mesai saatleri içinde gezebilir. Bunun için Sakarya Teknokent A Blok giriş kapısında bulunan danışmaya müracaat edilmesi ve Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi olduklarının öğrenci kimlik belgesi ile beyan edilmesi yeterlidir.

Yarışmanın Konusu

Yarışma, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri A.Ş. A Blok giriş katında bulunan yaklaşık 100 m2’lik giriş alanı için yeni bir mekân tasarlanmasını konu almaktadır. Yarışma konusu mekânın; görselliği olan, teknoloji temalı, modern, ilgi çekici ve yenilikçi olması beklenmektedir.

Amaç:

·     İç mekân tasarımında yaratıcılık

·     Kullanıcı ihtiyaçlarını analiz edip bu ihtiyaçları karşılayacak mekân tasarlayabilme

·     Mekân potansiyellerini keşfetme ve mekâna yeni potansiyeller kazandırabilme

Anahtar tasarım ilkeleri/kriterler:

·     Yaratıcılık ve yenilik

·     Görsellik

·     Modülerlik

·     Teknolojik

·     Estetik

Tasarımcıların çalışma mekanlarında aşağıdaki gereksinim ve sorunları analiz etmesi ve çözüm odaklı yaratıcı tasarım önerileri sunması beklenmektedir:

·     Ergonomi

·     Konfor

·     Motivasyon

·     Üreticilik ve verimlilik

·     Sosyallik ve iletişim

Yarışmaya Katılım Koşulları

·     Yarışma, Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine açıktır.

·     Öğrenciler bireysel veya en fazla 5 kişilik gruplar halinde yarışmaya katılabilir.

·     Yarışmaya katılacak adayların son başvuru tarihine kadar afişte yer alan QR kodla erişilen sayfadaki başvuru formunu doldurarak çıktısını yarışma raportörlerinin Sakarya TEKNOKENT A blokta yer alan ofislerine şahsen getirip kayıt yaptırması gerekmektedir. Başvuru işlemleri yapılmayan projeler kabul edilmeyecektir.

·     Yarışmaya katılan proje sahipleri, projeye ait yayım, basım ve kullanım haklarının Sakarya Teknokent A.Ş.’ye ait olduğunu kabul eder. Sakarya Teknokent A.Ş. tüm çalışmaların tamamı ya da bileşimini bu mekânın tasarımı için kullanabilme hakkına sahiptir.

·     Yarışmaya katılacak projelerin, başvuru tarihlerinde, aşağıda belirtilen formata uygun biçimde, dijital olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

·     Proje teslimleri elden ve imza karşılığı flaş bellek ile yapılacaktır. Teslim edilen dosyada ayrıca en fazla 2 sayfa olacak şekilde proje raporunun da yer alması gerekmektedir.

·     Yarışmaya proje göndererek katılan her öğrenci bu koşulları kabul etmiş sayılacaktır.

·     Yarışmaya katılacak katılımcıların her birinin ismi en fazla iki projede yer alabilir.

·     Jüri üyelerinin 1’inci derece akrabaları ve çalışanları yarışmaya katılamazlar.

·     Teslim koşulları ve yarışma isterleri ile ilgili ön inceleme aşamasını geçen eserler ikinci aşama olarak jüri heyetine sunulacaktır.

·     Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Jüri Üyeleri

Jüri Üyeleri;

Doç. Dr. İsmail Hakkı Demir (Sakarya Üniversitesi STMF Mimarlık Bölümü)

Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu (Sakarya Üniversitesi STMF Mimarlık Bölümü)

Arş. Gör. Emre Kuruçay (Sakarya Üniversitesi STMF Mimarlık Bölümü)

Dr. Öğr. Üyesi Yakup KÖSEOĞLU (Sakarya TEKNOKENT Genel Müdürü)

Doç. Dr. Cahit ŞANVER (Sakarya TEKNOKENT Genel Müdür Yardımcısı)

Yedek Jüri Üyeleri;

Arş. Gör. M. Şehadet KARATOPRAK (Sakarya Üniversitesi STMF Mimarlık Bölümü)

Arş. Gör. Ömer Faruk BAYRAKTARLI (Sakarya Üniversitesi STMF Mimarlık Bölümü)

Arş. Gör. İdris Can IRIZ (Sakarya Üniversitesi STMF Mimarlık Bölümü)

Raportörler;
Muhammet Fatih ÇOBAN (Sakarya Teknokent A.Ş.)

Buğse EKER (Sakarya Teknokent A.Ş.)

Yarışma Takvimi

·     Yarışma İlanı: 14 Kasım 2022

·     Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 02 Aralık 2022 Cuma, 17:00’a kadar

·     Proje Teslimi: 6 Ocak 2023 Cuma, 17:00’a kadar

·     Sonuçların Açıklanması: 16.01.2023

Ödüller

·       Birincilik Ödülü: (10.000 ₺) + başarı sertifikası

·       İkincilik Ödülü: (6000 ₺) + başarı sertifikası

·       Üçüncülük Ödülü: (4000 ₺) + başarı sertifikası

·       Jüri Özel Ödülü: (2.000 ₺) + başarı sertifikası

Tasarımların Teslim Yeri, Şekli ve Şartları

Projeler aşağıdaki adrese elden 300dpi çözünürlükte, A0 veya A1 pafta boyutlarında olacak şekilde dijital olarak flaş bellek ile imza karşılığında raportörlere teslim edilecektir.

Adres: Sakarya Teknokent A.Ş.

Serdivan/SAKARYA

İletişim Bilgileri

Adres: Sakarya Teknokent A.Ş. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü, Esentepe Mah. Akademiyolu Sk. No:10–A Blok-116 Serdivan/SAKARYA

Raportörlük: Buğse EKER (e-posta: ozelkalem@sakaryateknokent.com) (05369147987)